Estico a luat ființă în anul 1991 fiind clădită pe principii solide de integritate și profesionalism având ca obiect principal de activitate distribuția echipamentelor de birotică și tehnică de calcul și asigurarea serviciilor post-vânzare și service dedicat.

În cei 29 de ani de activitate, Estico și-a câștigat o certă reputație între firmele de distribuție de echipamente și soluții IT&C, reușind deopotrivă să impulsioneze dezvoltarea pieței de profil și să-i satisfacă exigențele, lucru confirmat de cei peste 3000 de clienți care ne pot recomanda pozitiv prestațiile.

Suntem specializați în derularea activităților comerciale și tehnice ale mărcii Xerox, fiind partener cu semnificative premii și realizări de-a lungul activității care ne leagă. Între altele, Estico a dobândit premiul pentru cea mai mare creștere, în anul 2014, în întreaga rețea de parteneri ai mărcii. În 2015 am dobândit certificarea “Excellent SME”, iar în 2016 am dobândit certificatul “Strongest in Romania”, ambele pentru performanța globală de business și etică în relația cu clienții și furnizorii noștri. În 2018 și 2019 am fost cotați ca partenerul numărul 1 al mărcii Xerox în Romania, în volume de vânzări.

Filozofia noastră de lucru este transparentă. Prioritatea noastră este productivitatea clienților noștri, motiv pentru care am pus la punct un sistem informatic, logistic, operațional și de resurse umane care să ne permită să venim în sprijinul clienților noștri la nivelul așteptărilor setate.

Experiența noastră poate fi rezumată în câteva rânduri:

  • peste 3 milioane de pagini imprimate lunar de clienții noștri, sub atenta supraveghere a inginerilor de service;
  • peste 1800 de echipamente aflate în derulare contractuală in acest moment;
  • un portofoliu ce include nume sonore din piață: Electrica SA, Schaeffler România, Stabilus România, Airbus, IAR SA, BWB Surface Technology, DS Smith Packaging Ghimbav, Impar, Casa de Insolvență Transilvania și Platforma ROCA Management, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere și mulți alții;
  • în decembrie 2014 am fost primul partener Xerox din România, și unul din primii din lume, care a vândut și instalat noul echipament de top: Xerox Versant 2100;
  • în 2016 am importat și instalat primul plotter de mare productivitate Xerox IJP2000 din România;
  • în mai 2017 am importat primul echipament Xerox Versant 180 din România;
  • în august 2018 am importat primul echipament Xerox iGEN5 din România;
  • în 2018 am devenit partener al mărcii KOBRA în România, pentru distrugătoare profesionale de hârtie;
  • în 2019 am devenit partener al mărcii RENZ în Romania, pentru aparatură de legare și laminare;
  • în 2019 am importat primul echipament Xerox Iridesse din România.

Concept

Încă de la înființare, obiectivul nostru a fost acela de a oferi soluțiile cele mai bune din punct de vedere tehnic, de a reduce costurile pe termen mediu sau lung și de a asigura suport tehnic prin specialiștii noștri școlarizați și autorizați în centrele speciale de instruire ale companiei Xerox, care sunt pregătiți să ofere în orice moment consultanță specifică, service flexibil și pro-activ. Toate acestea se încadrează în conceptul de “satisfacție totală garantată” și reprezină garanția succesului nostru și fundația pe care ne bazăm activitatea.

Suntem convinși că putem evolua doar prin identificarea corectă a nevoilor celor mai stringente ale clienților noștri și asigurarea de soluţii complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele și al proceselor de business, din birouri de toate dimensiunile.