Termeni si conditii

Site-ul estico.ro, denumit in continuare “estico.ro”, este detinut si administrat de societatea Estico  S.R.L., denumita in continuare “Estico”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 1094402, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J:08/469/91, cu capital social in valoare de 48390 lei si cu sediul in str Grigore Ureche nr 14, hala 2, Brasov 500449, Romania. Telefon: + 40-268-419563; E-mail: contact@estico.ro.

Prezentul set de termeni si conditii a fost gandit astfel incat sa fie exprimat cat mai simplu, cat mai pe intelesul tuturor clientilor estico.ro. Din acest motiv am incercat sa folosim cat mai putini termeni sofisticati, „avocatesti” – daca aveti dubii privind anumite clauze din prezentul regulament, va rugam sa ne contactati pentru a va oferi toate lamuririle necesare.

Ca idee, navigarea pe site-ul estico.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client – si din acest motiv este important sa intelegeti cat mai bine prevederile de mai jos. Veti gasi detalii privind:

  • inregistrarea ca utilizator al site-ului si despre modul in care prelucram datele cu caracter personal ale dumneavoastra;
  • modul in care puteti efectua o comanda, plati si despre modul in care veti primi produsele comandate si factura;
  • politica de retur a produselor, limitele accesului la site, respectiv limitele raspunderii estico.ro;
  • campanii promotionale si garantii;
  • reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice
  • solutionarea conflictelor si institutiile carora va puteti adresa in cazul in care considerati ca anumite drepturi v-au fost incalcate.

estico.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre estico.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

1. Definitii

Client persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda
Comanda un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora
Contract o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii
Curier orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid
Produse si Servicii orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat Clientului de catre Vanzator
Site site-ul http://estico.ro
Utilizator orice persoana care acceseaza site-ul estico.ro, indiferent daca plaseaza sau nu o Comanda
Vanzator societatea Estico S.R.L., denumita in continuare “Estico”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 1094402, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J:08/469/91, cu capital social in valoare de 48390 lei si cu sediul in str Grigore Ureche nr 14, hala 2, Brasov 500449, Romania. Telefon: + 40-268-419563; E-mail: contact@estico.ro.
Voucher cod promotional, cupon promotional

2. Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului estico.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea Estico si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Estico a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Estico poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului estico.ro.

Utilizarea pe estico.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. estico.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

3. Exonerarea de raspundere

Estico nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la estico.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, estico.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Estico nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Estico nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul estico.ro, acestea fiind puse la dispozitia Estico de catre furnizori. De asemenea, pozele produselor sunt cu titlu de prezentare – daca observati neconformitati intre produs si modul in care este prezentat pe site va rugam sa ne contactati.

Informatiile incluse pe estico.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca cat mai grabnic acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa contact@estico.ro, pentru a putea fi luate masurile necesare.

estico.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

estico.ro, in calitate de organizator al unor campanii promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar estico.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului estico.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu estico.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. estico.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda estico.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, estico.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, datele din actele de stare civila, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economico-financiara, date privind bunurile detinute, obisnuinte/preferinte/comportament, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe estico.ro, va primi comunicari comerciale din partea estico.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. estico.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economica, marketing, publicitate, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe estico.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a estico.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre estico.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii, de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul Estico.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale livrate deja catre estico.ro si exista Comenzi in derulare, acestea isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii. Astfel, daca va modificati datele de profil dar aveti Comenzi plasate care sunt in curs de livrare, va rugam sa ne contactati urgent.

estico.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate face raspunzator pe estico.ro pentru niciun fel de prejudiciu. Singura exceptie poate fi cea in cazul in care estico.ro solicita Clientilor numarul contului bancar pentru a proceda la transferul sumei aferente unei Comenzi returnate in conditiile legii.

Estico nu este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal intrucat, in baza Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 200 din 14 decembrie 2015, notificarea nu a fost necesara intrucat Estico nu s-a incadrat la niciunul dintre cazurile enumerate la Art. 1.

6. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul estico.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. estico.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

7. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului estico.ro, inclusiv costul curieratului rapid al acestora, sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. in procent de 19%. In cazul in care estico.ro va oferi spre vanzare produse a caror cota de TVA este diferita (de exemplu carti, in cazul carora cota de T.V.A. este de 9%), preturile de vanzare vor contine TVA in cota redusa.

8. Comanda

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

estico.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant estico.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii. Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitarii de comanda din partea dvs. Contractul dvs. privind cumpararea acestor produse nu este incheiat complet pana cand nu vom trimite, in cel mai scurt timp, un e-mail prin care va anuntam ca produsele au fost expediate.

Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea, ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi, de a renunta la Comanda. Astfel, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei (daca Utilizatorul a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei)- iar suma de bani eventual achitata deja (daca, de exemplu, plata contravalorii comenzii a fost achitata cu card bancar) rambursata clientului.

estico.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

esuarea / invalidarea tranzactiei online;
neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
date incomplete sau incorecte ale Clientului;
activitatea Clientului poate produce daune site-ului estico.ro /partenerilor;
livrari consecutiv esuate;
alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, estico.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, estico.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii estico.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii .

Contractul se considera incheiat intre Client si estico.ro in momentul primirii de catre Client de la estico.ro, prin intermediul postei electronice si /sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul care un Bun / Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre estico.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului / Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la care estico.ro luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere Contractului.

9. Facturare si plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face online (prin card bancar) sau ramburs, prin achitarea contravalorii comenzii direct Curierului. In functie de disponibilitatea procesatorului de plati online, este posibil ca pe intervale scurte de timp singura solutie de plati disponibila sa fie varianta de ramburs, prin care veti achita pretul produselor .

Site-ul estico.ro este construit pe platforma web WordPress, care la momentul realizarii prezentului regulament nu este integrata cu niciun procesator de plati cu cardul din Romania. Pentru a permite Clientilor sa achite comenzile prin card bancar, lucram cu unul dintre cei mai importanti operatori de plati din lume – PayPal – prin divizia sa Braintree Payments. Acest operator nu poate procesa tranzactii direct in RON si de aceea efectueaza conversia sumelor in EUR, putand exista diferente la decontare datorita schimbului valutar. estico.ro nu raspunde pentru costurile suplimentare legate de procesarea sumelor de bani prin intermeniul platformei Braintree Payments si va recomandam folosirea platii prin ramburs pentru a va asigura ca nu exista diferente fata de sumele exprimate in factura.

Detalii despre aceste aspecte puteti gasi si mai jos:

ECC Romania: De unde apar diferentele la plata cu cardul
Wall-Street.ro: De unde apar diferentele la plata cu cardul si ce solutii propune Centrul European al Consumatorilor

In cazul in care aveti reclamatii la adresa produselor si serviciilor noastre va rugam sa ne contactati si vom incerca sa rezolvam cat mai curand problemele, in maniera pe care noi o consideram potrivita.

Atat Estico cat si Clientul isi exprima vointa si acordul de implementare a facturarii electronice, avand la baza art. 155 alin. (28) din Legea nr 571/2003. Astfel, facturile vor fi trimise Clientului in format electronic, pe email in momentul in care Comanda a fost expediata.

10. Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online estico.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

produsul sa fi fost cumparat de la estico.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.
Cauze de pierdere a garantiei:

avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
distrugerea din cauza socurilor.
estico.ro nu ofera garantii Clientilor:

dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;
in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.
Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

Lipsa certificatului de garantie a produselor trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa contact@estico.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Compozitia, instructiunile de intretinere precum si pictogramele cu instructiuni de curatare si intretinere se pot gasi pe eticheta interioara a produselor sau pe eticheta din carton atasata acestora. Lista detaliata a instructiunilor de curatare si intretinere este prezentata aici – insa aceste instructiuni sunt specifice fiecarui produs si consultarea lor este obligatorie.

11. Livrarea

Data estimata a livrarii poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului precum si in e-mailul care anunta livrarea Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 5 zile lucratoare de la data confirmarii Comenzii, in cazul in care nu este specificat altfel.

estico.ro vinde produse si asigura transportul acestora exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face prin Curier. Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 3-72 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus.

Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja plasate.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Estico va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Estico va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Pentru produsele care nu se afla in stoc, Clientul este de acord ca Estico sa livreze un produs cu calitati si pret echivalente cu cele solicitate. Daca Clientul isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului in termen de 14 de zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina Estico.

11.1 Conditii de livrare

La solicitarea estico.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul poate fi contactat prin sms sau telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va putea suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre estico.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

11.2 Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

12. Campaniile promotionale

12.1 Codurile promotionale

Codurile promotionale oferite de estico.ro prin orice promotii sunt valabile exclusiv pentru sectiunea mentionata in e-mailul de transmitere a codului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. De mentionat este faptul ca unele produse sunt incadrate categoria „Exceptii”, produse carora nu se po aplica coduri promotionale, ci se achizitioneaza la pretul afisat pe site. Codurile promotionale pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii Comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii dupa ce aceasta fost plasata.

Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, pagina de Comanda nu permite utilizarea mai multor coduri in aceeasi Comanda. Pentru eligibilitatea la o promotie nu este luata in calcul valoarea transportului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. Promotiile care au ca obiect gratuitatea sau reducerea costului transportului se aplica pentru fiecare livrare.

In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional respectiv exclusiv in scris, printr-un e-mail pe adresa contact@estico.ro, care sa contina id-ul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului si codul promotional. Acestea se reactiveaza pe o perioada de maxim 30 de zile calendaristice.

Atentie! Promotiile pe estico.ro nu se cumuleaza intre ele, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri de fidelitate, coduri promotionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. De asemenea, in cazul existentei unor vouchere procentuale, detinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulata conferita de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenta in cadrul unei promotii. Anumite campanii promotionale nu se cumuleaza cu alte reduceri, promotii sau actiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat in regulamentul campaniei respective.

estico.ro stabileste unilateral sau in colaborare cu anumiti furnizori ai sai regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe estico.ro, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. estico.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

12.2 Intreruperea campaniei promotionale

In cazul unei campanii promotionale oraganizate de estico.ro, acesta, in calitate de organizator isi rezerva dreptul de a intrerupe Campania promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe site, semnalizare in magazine, etc.).

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

12.3 Vouchere / cupoane / coduri promotionale

Fiecare voucher este identificat printr-un cod de voucher si are diverse cerinte pentru a fi valid si aplicabil. Va rugam sa verificati cu atentie toate detaliile si informatiile de pe voucher astfel incat discountul sa va poata fi acordat.

Valoarea fiecarui voucher este specificata pe acesta.

Taxele de transport si manipulare se aplica oricarui produs achizitionat, indiferent de valoare daca in promotii, regulamente etc nu se prevede altfel. Astfel, daca un voucher impune o anumita valoare minima de achizitie a unor produse, taxele de transport, manipulare etc. se aplica de asemenea acestor produse. Un voucher nu se poate utiliza pentru a plati taxele, tarifele de livrare, manipulare alte servicii, cu exceptia cazului care se convine altfel.

Orice articol, indiferent de promotie va avea o valoare minima, estico.ro nu poate comercializa produse cu valoare zero.

Clientul va achita impozitul la care este obligat prin lege in functie de promotie.

Voucherele sunt valabile numai daca sunt folosite pe site-ul http://estico.ro.

Voucherele interzise de lege vor fi considerate nule.

Voucherele nu sunt destinate revanzarii si nu pot fi convertite in bani.

Voucherele nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse.

Toate prevederile referitoare la frauda, mentionate pe site-ul http://estico.ro sunt pe deplin aplicabile in ceea ce priveste fraudarea legata de vouchere iar tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

Fiecare voucher va fi limitat astfel incat nu se admit mai multe vouchere de pe o adresa de IP/de pe aceeasi adresa.

Orice promotie la care se aplica vouchere de reducere se limiteaza la un singur voucher per persoana fizica sau persoana juridica (identificat ca si client / utilizator / user).

Fiecare voucher este limitat la o singura utilizare si are valabilitate pentru o perioada limitata de timp, astfel cum se va mentiona in termeni si conditii aferente, in mailul de oferire a voucherului si in contul de utilizator sectiunea “vouchere”, sau cum se mentioneaza in fiecare promotie/oferta in parte. estico.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau anula aceste vouchere in orice moment, cu anuntarea prealabila a clientilor.

Niciun voucher nu poate fi aplicat altor promotii/oferte cu exceptia celor strict mentionate in oferta respectiva.

In cazul in care produsele pentru care a fost acordat voucherul si pentru care clientul s-a calificat la acordarea promotiei nu au fost achizitionate, voucherul nu poate fi aplicabil. De exemplu, voucherele acordate pentru anumite produse care ulterior sunt anulate/returnate de catre client nu pot fi considerate valide, acestea avand efecte numai ca reducere aplicata acelor produse efectiv platite.

Voucherul se aplica numai produselor/categoriilor mentionate in mod expres ca fiind eligibile in promotie. Produsele care sunt excluse din promotie sunt comunicate in termeni si conditii sau in anumite regulamente sau oferte speciale in sectiunea “exceptii”. Aceste exceptii includ produse care prin lege nu se pot vinde cu discount.

Ofertele promotionale nu se pot cumula in aceeasi comanda. Doar un singur voucher de reducere se poate folosi per comanda.

In cazul comenzilor care contin mai multe produse, valoarea voucherului de reducere este alocata fiecarui produs in dependenta de valoarea ponderata a acelui produs din valoarea totala a comenzii, excluzand taxele de transport, manipulare si alte servicii.

Orice voucher va fi valabil incepand cu data aplicarii acestuia ca reducere la comanda deja efectuata. Un voucher nu se poate aplica pe o comanda plasata in trecut.

In cazul returnarii produselor achizitionate cu voucher, discountul acordat va putea fi retinut din valoarea returului.

In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin voucher este anulata, respinsa sau returnata integral, clientului i se va returna integral suma platita iar voucherul isi va pierde valabilitatea si nu va putea fi reactivat.

In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin voucher si contine mai multe produse este anulata, respinsa sau returnata partial, discountul acordat prin aplicarea voucherului nu poate fi aplicat celorlalte produse ramase in comanda daca valoarea comenzii nu respecta conditiile ofertei/promotiei. estico.ro nu va restitui valoarea alocata din voucher pentru produsele anulate, respinse sau returnate ce fac parte dintr-o comanda cu produse multiple. Clientului i se va restitui suma achitata de acesta pentru produse.

12.4 Campanii cu produs cadou

estico.ro poate decide sa ofere Clientilor un produs cadou in cadrul unei Comenzi efectuate pe Site. estico.ro poate face acest lucru fara a conditiona Clientul sub nicio forma si chiar fara a anunta Clientul privind existanta acestui cadou inainte de efectuarea comenzii sau primirii prin Curier a produselor. Totodata, oferirea unui produs cadou poate fi conditionata de catre Site inclusiv, fara a se limita la, existenta unei sume minime a comenzii.

Orice promotie la care se ofera produs cadou se limiteaza la 1 PRODUS CADOU oferit in perioada de campanie per persoana fizica sau juridica (identificat ca si client/utilizator/user), indiferent de numarul comenzilor inregistrat de catre o persoana fizica sau juridica in perioada in care campania este in curs de desfasurare.

In cazul in care exista situatii de frauda identificate, estico.ro isi dreptul de a suspenda conturile astfel create, de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula comenzile fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

De asemenea, daca la o comanda la care s-a oferit produs cadou este respinsa sau returnata integral, clientul este obligat returneze si produsul cadou starea lui originala , nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile integrale de retur se pot gasi la punctul 13. Politica de retur.

13. Politica de retur. Dreptul de retragere

13.1 Conditii generale

estico.ro ofera retur gratuit pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului, in conditiile legi.

Comenzile efectuate pe estico.ro sunt eligibile pentru retur gratuit. In urma solicitarii primite de la client, estico.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur.

In caz de retragere din contract, clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile de la data retragerii din contract.

13.1.1 Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice estico.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la contact@estico.ro, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, estico.ro poate refuza coletul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate estico.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

data expedierii coletului;
numarul Comenzii;
suma de returnat;
adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate).
La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, estico.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de estico.ro.

13.1.2. Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu estico.ro).

In conformitate cu legea in vigoare, estico.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjerie intima, costume de baie, ciorapi si produse cosmetice desigilate, produse alimentare. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile campaniilor promotionale se pot citi la punctul 12. Campaniile Promotionale si mai specific punctul 12.4 Campanii cu produs cadou.

Cazuri specifice:

Incaltaminte-Pantofii trebuie sa nu fie uzati pe talpa sau in interior, sa nu prezinte zgarieturi sau pete, sa aiba toate etichetele intacte si sa fie returnati in ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate parte a produsului.

Imbracaminte-Produsele de lenjerie intima, costumele de baie si ciorapii nu pot fi returnate.

Cosmetice si produse de ingrijirea personala – poti returna aceste produse doar daca sunt sigilate. Din motive de protectia sanatatii sau motive de igiena nu pot fi acceptate produsele desigilate.

Accesorii – Ochelarii de soare trebuie sa fie returnati intacti, fara zgarieturi pe lentila sau urme de uzura. De asemenea, returul se face in suportul original, care este parte a produsului.

Nu se accepta retururi daca produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;
au ambalajul deteriorat sau incomplet;
au urme de uzura sau folosire excesiva;
zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice;
nu au toate accesorile primite in pachet;
s-a facut orice tip de inscris pe cutia produsului;
produsul a facut parte dintr-o comanda speciala, comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Furnizorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans.
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta poate fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

In cazul neconformitatii produsului, clientul are dreptul de a solicita repararea, inlocuirea sau restituirea contravalorii aferente produsului. estico.ro poate repara produsul, inlocui cu unul identic sau daca acesta nu este in stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea platii sau restituirii unei diferente de pret. In cazul in care produsul nu poate fi reparat, estico.ro poate proceda la inlocuirea acestuia. In cazul in care produsul nu este disponibil iar clientul nu doreste inlocuirea cu un alt produs, estico.ro va rambursa clientului contravaloarea produsului in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii produsului defect.

13.1.3 Termene de reparare sau inlocuire

Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in termen de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului si vanzatorul a receptionat produsul pentru inspectie. Vanzatorul are aceleasi obligatii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut initial.

13.1.4 Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care estico.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele, dar nu mai devreme de 7 zile de la data receptiei produselor returnate si realizarii inspectiei acestora.

Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 30 zile de la data confirmarii primirii returului de catre estico.ro. Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea.

13.2 Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de estico.ro.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

estico.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre estico.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract, dar nu mai devreme de 7 zile de la data receptiei produselor returnate si realizarii inspectiei acestora. estico.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

13.3 Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, estico.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata in contul bancar al clientului sau prin mandat postal.

Clientul va informa estico.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin email la adresa contact@estico.ro.

14. Informatii despre echipamentele electrice si electronice (EEE) si deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)

Legislatia aplicabila stabileste masuri pentru protejarea mediului si a sanatatii populatiei pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice; acestea pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

Luand in considerare prevederile OUG 5/2015 – privind deseurile de echipamente electrice si electronice precum si OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului Clientul estico.ro va avea in vedere urmatoarele:

  • simbolul care indica faptul ca EEE fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea alaturata – si il puteti gasi pe produs, pe ambalajul sau sau pe documentele insotitoare
  • pentru ca EEE pot contine substante periculoase cu potentiale efecte nocive asupra mediului si sanatatii umane in cazul negestionarii corecte, clientul are obligatia de selecta si colecta separat deseurile de echipamente electrice electronice (DEEE) si de a nu le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate;
  • colectarea acestor deseuri (DEEE) se va putea realiza prin intermediul punctelor de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
  • poate preda gratuit DEEE la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; in acest sens, estico.ro se pliaza politicii de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor “unul la unul” astfel cum prevede legislatia aplicabila, respectiv: daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat. Pentru ca Estico sa poata prelua gratuit acest echipament, este obligatoriu sa ne anuntati in scris imediat ce ati efectuat o comanda.

15. Furnizorul estico.ro are contracte de distributie producatori/importatori ai marcilor prezente in site.
Furnizorii garanteaza in privinta detinerii tuturor drepturilor de autor si de difuzare pe teritoriul Romaniei, a calitatii produselor, a autenticitatii marcilor. estico.ro are acceptul legal al furnizorilor sai de a publica pe site imagini, regulamente sau instructiuni ale produselor pe care le comercializeaza.

16. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

17. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre estico.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

In cazul in care considerati ca drepturile dumneavoastra nu au fost respectate si nu am putut solutiona aceasta problema amiabil, va indrumam sa va adresati Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului la Telefonul Consumatorului (021.9551) sau:

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti
Str. Transilvaniei nr. 2, sectorul 1, Bucuresti 010798
Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamatii
Tel: 021/310.63.79
Fax: 021/310.63.80

O alta alternativa menita sa solutioneze mai usor si mai simplu litigiile in materie de consum, presupune accesarea platformei SOL. Aceasta platforma este conceputa ca un instrument online dezvoltat de Comisia Europeana in baza regulamentului 524/2013. Are rol de punct de intrare unic pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor rezultate din tranzactiile online.

18. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului estico.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor estico.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor estico.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

19. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

actualizat la data de 17.04.2018
estico.ro / Estico SRL

ESTICO S.R.L. este inscrisa in registrul de date cu caracter personal sub nr. 614930433239la AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

 

Afla mai multe despre politica de utilizare Cookie

Politica de utilizare Cookie-uri